Tuesday, March 8, 2011

Amazing openSUSE 11.4 : Ερχεται με τον νεο βελτιώμένο πυρίνα 2.6.37



Σε 2 μέρες φτάνει η νέα πολύ-αναμενόμενη έκδοση του openSUSE. Η 11.4 έρχεται για να δείξει ακόμη μια φορά πως είναι να είσαι μια σταθερή και συνάμα στην αιχμή της τεχνολογίας διανομή.

Έρχεται 'φορώντας' κάτω από το 'καπό' της τον νέο πυρήνα 2.6.37. Όπως έχω γράψει παλαιότερα η σχέση αυτού του πυρίνα με το openSUSE Project έχει ιστορία.

Ο πυρήνας 2.6.37 φέρνει μαζί του μια σειρά από σημαντικές αλλαγές στην επεκτασιμότητα της διαχείρισης της εικονικής μνήμης,οι οποίες βοηθάνε το σύστημα να αποδίδει καλύτερα ακόμα και όταν αυτό κάνει βαριά χρήση του σκληρού δίσκου, πράγμα που συμβαίνει αντιγράφοντας πολλά και βαριά αρχεία ταυτόχρονα.
Επίσης εξασφαλίζει στο openSUSE καλύτερο διαχωρισμό ανάμεσα στις βαριές δουλειές του διαχειριστή, όπως είναι π.χ. η αναβάθμιση του συστήματος η ακόμη και το χτίσιμο πακέτων, με αποτέλεσμα αυτές να μην επηρεάζουν την καθημερινότητα του χρήστη και να μπορεί ταυτόχρονα να δει τα μέηλ του και να σερφάρει στο διαδίκτυο χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που είχε μέχρι τώρα κάθε φορά που λ.χ. έκανε μια αναβάθμιση...

Επίσης όπως είναι αναμενόμενο ο νέος πυρήνας έρχεται να δώσει στο openSUSE 11.4 ακόμα καλύτερη υποστήριξη στο υποστηριζόμενο υλικό (hardware) συμπεριλαμβανομένων και πολλών ανοιχτών Broadcom ασυρμάτων καρτών, κάνοντας τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές της αγοράς να μπορούν να δουλέψουν απροβλημάτιστα.
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι ότι έρχεται με νέους αλλά και βελτιωμένους οδηγούς open Radeon και Nouveau, οι οποίοι υποστηρίζουν τις κάρτες γραφικών AMD/ATI και NVIDIA στο Xorg 1.9, Mesa 7.9 και τον πυρήνα. Αυτοί οι οδηγοί δεν παρέχουν μόνο καλά 2D γραφικά αλλά και αξιοπρεπή 3D γραφικά. Ειδικά το τελευταίο Mesa έρχεται με έναν νέο shader compiler  που δουλεύει καλύτερα με τα νέα τσιπάκια Radeon βελτιώνοντας έτσι την απόδοση αλλά και την κανονική υποστήριξη.

Το openSUSE 11.4 έρχεται και αλλάζει πολλά δεδομένα.







No comments:

Post a Comment