Monday, November 1, 2010

Μεταναστέυοντας απο το Fedora σε openSUSE

 Πριν από τρεις μέρες ένας πρεσβευτής του openSUSE από την Βραζιλία , ο Alexandre Meirelles de Moura μας ενημέρωσε για μια σειρά άρθρων που έγραψε στο Blog του σχετικά με την μετανάστευσή του από την μια διανομή στην άλλη. Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και ζήτησα απο κάποιον να το μεταφράσει απο τα Πορτογαλικά στα Αγγλικά έτσι έπειτα να το μεταφράσω εγώ στα Ελληνικά. Ο Carlos Ribeiro από την Βραζιλία το έκανε και παρακάτω υπάρχει μια ελεύθερη μετάφραση αυτού στα Ελληνικά που έγινε από εμένα.

Μεταναστέυοντας απο το Fedora σε openSUSE
του Alexandre Meirelles de Moura.

Έχω αρκετό καιρό τώρα που επανεξετάζω την πρόοδο του openSUSE, άλλα τώρα αποφάσισα να εγκαταστήσω και να χρησιμοποιήσω αυτή την μεγάλη διανομή και να αρχίσω να μεταφέρω την εμπειρία μου σε μια σειρά άρθρων σχετικά με 'μετανάστευση' μου από το Fedora στο openSUSE.

Αρχικά πρέπει να πω ότι μισώ αυτό το μοντέλο ενημέρωσης που εγκρίθηκε από την διανομή στο ότι κατεβάζει και εγκαθιστά κάθε πακέτο.Στις περισσότερες άλλες διανομές, θα κατέβουν πρώτα όλα τα πακέτα και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν. Οι κίνδυνοι από τη δημιουργία προβλημάτων στο σύστημα είναι πολύ χαμηλότεροι με αυτόν τον τρόπο. Αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα:

Ως root, επεξεργαστείτε το αρχείο  /etc/zypp/zypp.conf file

Βρείτε την γραμμή με την τιμή "commit.downloadMode"
Αποσχολιάστε και αλλάξτε την αξία του για "DownloadInAdvance", όπου η γραμμή πρέπει να μοιάζει κάπως έτσι:

commit.downloadMode = DownloadInAdvance

Έτσι, κατά την αναβάθμιση ή την εγκατάσταση πακέτων, πρώτα θα κατεβάσετε όλα τα αρχεία, στη συνέχεια, θα ξεκινήσετε να τα εγκαταστήσετε.

Θα σταματήσω εδώ, για σήμερα

περισσότερες εκθέσεις σύντομα.

No comments:

Post a Comment